Tuesday, 3 March 2020

လူတွေမသိသေးတဲ့ကြောက်စရာကောင်းတဲ့ ပဲသွေး ဆိုတာ ဘာလဲသိအောင်ဒါလေးဖတ်ကြည့်ပေးပါအုံးနော်…


အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲ ဆို ပဲသွေးလေးနဲ့မှ ကြိုက်တာ ပါဆို ဒါလေး ဖတ်ကြည့်ပါ ပဲသွေးဟာ စားသင့်တဲ့ အစာ တစ်ခု လား ?

ပဲသွေး ဟု ဈေးထဲမှာ ရောင်းနေသော ပစ္စည်းများမှာ ပဲသွေးလဲ မဟုတ်၊ ဘဲသွေးလဲ မဟုတ်၊ အမဲသွေးသာ ဖြစ် ပါ တယ် ။

အများစုမှာ အမဲသွေးကို ဆားနဲ့ ရေနဲ့ ရောပီး ပြုတ်..ပီးရင် ကြာရှည် ခံအောင် လူသေတွေမှာသုံးတဲ့ ဖော်မလင်ကို ထည့် ထားကြ တာ ဖြစ် ပါ တယ်…..

တ ချို့က သတ်သတ် လွတ်ဆို ပီး ပဲသွေးကို စားမိတတ် ကြ သ လို ၊ အမဲသား မစားဘူး ဆိုပြီးတော့လည်း ပဲသွေးကို စားမိတတ်ကြ ပါတယ်။

မုန့်ဟ င်းခါး အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲ များတွင်လဲ ထည့်စား တတ်ကြ ပါ တယ် ။ ပဲသွေး ဟာ တ ကယ်တော့ ကျန်းမာရေးနဲ့ ညီညွတ်တဲ့ အစားအစာ တစ်ခု မဟုတ်ဘူး ဆိုတာ သေ ချ ာပါ တယ် ။

FDA ကနေရှောင် တခင် လာရောက် စစ်ဆေးပြီး ဖော် မ လင် ပါ တဲ့ ပဲသွေးတွေ ကို ဖျက် စီး ပစ် ခဲ့ တဲ့ ပုံ ရိပ်လေးတွေ ပါ ဖော်ပြ ပေး လိုက် ပ ါတယ် ။ အစား တစ် လုတ် အတွက်နဲ့ အန္တရာယ် မဖြစ်စေ ဖို့ ချင့်  ချိန် နိုင် ကြ ပ ါစေ……။ kyar nyo

No comments:

Post a Comment